Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

6ο Συνέδριο ΕΠΑΜ: Τα ντοκουμέντα της παραφροσύνης αγκαλιά με το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού

Τα παρακάτω ντοκουμέντα, αποτελούν απόδειξη της συκοφαντικής εκστρατείας που ξεκίνησε, τόσο ο ίδιος ο Δ. Καζάκης, όσο και η ΠΓ που διαμορφώθηκε μετά το πραξικόπημα της 13ης Ιουνίου, προκειμένου να υλοποιήσουν ανεμπόδιστοι το σχέδιο που είχαν ήδη -εδώ και περίπου ένα χρόνο- θέσει σε εφαρμογή. Έτσι, δεν δίστασαν να καταφύγουν σε αθλιότητες, συκοφαντίες και ύβρεις, σε βάρος κάθε μέλους του ΕΠΑΜ, που τολμούσε να εκφράσει δημοκρατικά την αντίρρησή του σε ό,τι μεθοδεύτηκε. 

Για να καταλήξει σε ένα συνέδριο φερτών μελών με εγγραφές ακόμα και στις 12 Οκτωβρίου 2017, προκειμένου να στηθεί η παράσταση ενός δήθεν μαζικού συνεδρίου, που θα διέγραφε οριστικά με συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων -που αρκετοί απ’ αυτούς πρώτη φορά εμφανίζονταν-, στιγματίζοντας επίσης, τους όποιους διαφωνούντες στον εκφασισμό του Μετώπου. Στους οποίους, ακόμα και με τραμπουκισμούς, δεν επέτρεψαν καν να εισέλθουν στην αίθουσα του συνεδρίου και να υπερασπισθούν τις θέσεις τους ενώπιον ολόκληρου του σώματος των συνέδρων, με το γελοίο αιτιολογικό, ότι τάχα είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν «στα όργανα» και δεν το έπραξαν. Έτσι, η αλληλογραφία που ακολουθεί διαψεύδει ακόμα και αυτόν τον τελευταίο ισχυρισμό - φύλλο συκής των φασιστικών μεθόδων που ακολουθήθηκαν, αφού τοποθετήσεις υπήρξαν και μάλιστα εγγράφως εντός ακριβώς των οργάνων.

Εγκαλούν τους διαγραφέντες, επιπρόσθετα, διότι τάχα δεν περιμέναν το συνέδριο για να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις διαφωνίες τους. Ας μας απαντήσουν όμως γιατί οι ίδιοι δεν περίμεναν το συνέδριο για να άρουν την εμπιστοσύνη από τους αποπεμφθέντες συναγωνιστές; Να προτείνουν τη διάλυση της ΤΟ Ιλίου, την καταγγελία και τη διάλυση του ΕΣ και τις διαγραφές των -κατά Καζάκη- «κανάγιων»; Γιατί έπρεπε να τσαλαπατήσουν κάθε άρθρο του καταστατικού; Προφανώς για να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη εκτός της δικής τους φωνής. Ωστόσο:

Μετά την τελευταία μεθόδευση του καλοκαιριού, που ήταν η διάλυση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μη διερευνηθούν στοιχειοθετημένες καταγγελίες μελών, και Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και η καθαίρεση μελών από το ΕΣΣ, ο Δ. Καζάκης, αναλαμβάνοντας προσωπικά να σύρει το χορό αυτής της αήθους επίθεσης, στοχοποίησε με πολύ χυδαίο, υβριστικό και προσβλητικό τρόπο, ένα ακόμη σύμβολο του ΕΠΑΜ. Τον πρέσβη ε.τ. σ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο. Στην πραγματικότητα, η επίθεση κατά του σ. Χρυσανθόπουλου άρχισε να μεθοδεύεται από την στιγμή που στη συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου, ο πρέσβης καταψήφισε την πρόταση Καζάκη για «αναδόμηση» της τότε Πολιτικής Γραμματείας.

Η αλληλογραφία που ακολουθεί είναι ενδεικτική. Το ψέμα καταρρίφθηκε. Η λάσπη γύρισε στα μούτρα αυτών που την εκτόξευσαν, που όμως συνέχισαν με ακόμα χειρότερα ψεύδη και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Όμως, είναι καιρός πια, και αφού η σκληρή μάχη στο εσωτερικό του ΕΠΑΜ ολοκληρώθηκε, με την παρακάτω αλληλογραφία, αλλά και με όλα τα άλλα ντοκουμέντα που θα ακολουθήσουν, να μαθευτεί παντού ολόκληρη η αλήθεια, για τη βρώμικη δουλειά που έγινε με στόχο τον πολιτικό εκφυλισμό του ΕΠΑΜ, και τον πλήρη εκφασισμό του. Πραγματικός ενορχηστρωτής υπήρξε εξ αρχής ο πατριδοκάπηλος γενικός γραμματέας -και τώρα «πανηγυρικά» πρόεδρος του- Δημήτρης Καζάκης, με την υποστήριξη μιας μικρής ομάδας με μοναδικό χαρακτηριστικό τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό υπό τον Δ. Κυπριώτη.

Ο αγώνας, δυστυχώς, πουλήθηκε. Εξ αρχής θέλησαν να οδηγήσουν το μέτωπο στον πολιτικό εκφυλισμό, για να το μετατρέψουν σε τσόντα του συστήματος, μακριά από τα προτάγματα και την Πολιτική του Διακήρυξη. Η φασιστικοποίηση είναι γεγονός. Ένα ακόμα αυγό του φιδιού έσκασε και μάλιστα μέσα στα σπλάχνα του δημοκρατικού - πατριωτικού χώρου και του κινήματος της ανατροπής. Πολλοί το αντελήφθησαν νωρίς και αποχώρησαν, άλλοι ίσως καθυστέρησαν, τρεφόμενοι από την αυταπάτη της ενότητας, επέλεξαν όμως να δώσουν σκληρή τη μάχη μέχρι τέλους εντός των διαδικασιών. Τώρα όμως είναι η ώρα της Αλήθειας, για όλους:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2017 - 2:04 μ.μ., ο χρήστης leonidas c. έγραψε:
Για να μη χανουμε τον χρονο μας στο ΕΣΣ της 3ης Σεπτεμβριου, εισηγουμαι την διαγραφη του σημειου 5 απο την Η.Δ. γιατι το ΕΣΣ δεν εχει,απο το Καταστατικο, καμμια αρμοδιοτητα να διαλυσει το Ελεγκτικο Συμβουλιο. Ουτε προβλεπεται απο το Καταστατικο μας διαδικασια διαλυσης του Ελεγκτικου Συμβουλιου. Το Ελεγκτικο Συμβουλιο μπορει να διαλυθει στα πλαισια αλλαγης του Καταστατικου που μονο το Συνεδριο μπορει να αποφασισει.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΕΣΣ - ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (1-9-2017)
Το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι χαρακτηριστική:

Η δυνατότητα διάλυσης του Ελεγκτικού προκύπτει από τον ίδιο τον χαρακτήρα του ΕΣΣ. Από την στιγμή που οιοσδήποτε αυτοανακηρύσσεται "ανώτατο όργανο" στο ΕΠΑΜ παρά και ενάντια στο καταστατικό τότε διενεργεί πραξικόπημα, σφετερισμό. Αν το ΕΣΣ δεν έχει το θάρρος και τα κότσια να πάρει μέτρα εναντία του, τότε αυτοκαταλύεται και αφήνει το ΕΠΑΜ εκτεθειμένο απέναντι σε κάθε σφετεριστή. Ο κ. Χρυσανθόπουλος καλά θα κάνει να μελετά το καταστατικό του ΕΠΑΜ πιο επισταμένα, ιδίως τα άρθρα που ορίζουν το ποια όργανα συνιστούν τα ανώτερα όργανα του ΕΠΑΜ. Κι αυτά είναι αποκλειστικά δύο: το Συνέδριο και το ΕΣΣ που εκλέγεται για τον σκοπό αυτό. Κανένα άλλο. Και επίσης καλά θα κάνει να ετοιμάζεται να λογοδοτήσει για τη δράση του, ιδίως για την κατάχρηση - για να μην πω κλοπή - του ταμείου των οργανώσεων του εξωτερικού, προκειμένου να ασκήσει τη δική του πολιτική. Την κατάχρηση αυτή που προσωπικά ανακάλυψα εξετάζοντας την ξαφνική παραίτηση της Αγγελικής Παπαφιτσώρου, αλλά κυρίως από τα απανωτά αιτήματα συναγωνιστών και φίλων του εξωτερικού για το έγιναν τα χρήματα που κατέβαλαν για την ενίσχυση του ΕΠΑΜ. Τα χρήματα αυτά ουδέποτε πήγαν στο κεντρικό ταμείο του ΕΠΑΜ κι εγώ κλήθηκα σε ουκ ολίγες φορές να απολογηθώ για το τι έγιναν, χωρίς να ξέρω το παραμικρό.  

Το ζήτημα για μένα είναι εξόχως σοβαρό και δεν το αφήσω να περάσει έτσι. Τα χρήματα από το υστέρημα συναγωνιστών και φίλων του ΕΠΑΜ είναι ιερά. Κάτι παραπάνω από ιερά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Κανείς, το επαναλαμβάνω κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά αν πρώτα δεν το γνωρίζει ο κεντρικός ταμίας και δεν το έχει εγκρίνει η Πολιτική Γραμματεία. Διαφορετικά πρόκειται για καραμπινάτη κατάχρηση, για να μην πω κλοπή. 

Ο κ. Χρυσανθόπουλος - όπως έμαθα εκ των υστέρων - χρηματοδοτούσε τα ταξίδια του από το ταμείο των οργανώσεων του εξωτερικού χωρίς να γνωρίζει ο κεντρικός ταμείας τίποτε, ούτε η Πολιτική Γραμματεία να έχει εγκρίνει τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα αυτών των ταξιδιών ώστε να χρηματοδοτηθούν από το υστέρημα του ΕΠΑΜ. Κάθε μέλος του Μετωπου - ιδίως οι υπεύθυνοι τομέων δουλειάς - οφείλουν να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες. Όμως όταν πρόκειται να πληρώσει το ΕΠΑΜ γι' αυτές, τότε οφείλει ο συναγωνιστής να ζητά την έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας. Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εκβιάζει συναγωνιστές - όπως έκανε ο κ. Χρυσανθόπουλος με την Αγγελική Παπαφιτσιώρου - για να χρηματοδοτηθεί από χρήματα που προορίζονταν για το κεντρικό ταμείο του ΕΠΑΜ. 

Πού το βρήκε αυτό το δικαίωμα ο κ. Χρυσανθόπουλος; Σε ποιο καταστατικό; Ποιο μέλος του ΕΣΣ και της Πολιτικής Γραμματείας έχει διαπράξει ανάλογο αδίκημα κατάχρησης απέναντι στο ΕΠΑΜ; Και τέλος πάντων ποιοι είμαστε εμείς που λέμε ότι παλεύουμε για την απελευθέρωση της πατρίδας και επιτρέπουμε στις γραμμές μας πράξεις κατάχρησης και σφετερισμού; Πάντως εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Γιατί το δικό μου όνομα διασύρεται. Εγώ πρέπει να απολογηθώ απέναντι σε φίλους και απλό κόσμο - ειδικά από το εξωτερικό - που έδωσαν τον οβολό τους για το ΕΠΑΜ. Εμένα ξέρουν, ο δικός μου λόγος και η δική μου δράση τους παρακίνησαν. Κανενός άλλου. Κι εγώ τι θα τους πω, όταν ο κεντρικός ταμίας και η Πολιτική Γραμματεία δεν έχουν ιδέα για τα χρήματα αυτά; Μήπως γι' αυτό έπρεπε να "αποκαθηλωθεί" η Πολιτική Γραμματεία; Για να κρύψουν ορισμένοι τις πομπές τους; Αυτά τα ολίγα και έπεται συνέχεια.
Δημήτρης Καζάκης

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΣΣ
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2017 9:15:18 μ.μ. EEST, ο/η "leonidas c." έγραψε:
Πραγματικα μονο λυπη μπορει να αισθανθει καποιος για τον Γενικο Γραμματεα μας .Λυπη για οσα λεγει αν και μπορει να συγχωρεθει απο συμπαθεια. Αλλα το να αποκαλει τον Χρυσανθοπουλο κλεφτη πρεπει να ντρεπεται. Για ολες τις επισκεψεις του στο εξωτερικο ειχε ενημερωσει απο πριν την ΠΓ και μετα  μονο συγχαρητηρια επαιρνε απο οσους σημερα τον βριζουν.Ο ιδιος ο ΓΓ του ειχε πλεξει το εγκωμιο για τις δρασεις  στην Παναττικη Διασκεψη και σε ραδιοφωνικες εκπομπες.Κανεις μα κανεις δεν εφερε αντιρρηση για τις επαφες του στα ΥΠΕΞ του ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ οπου εθεσε το θεμα των παραβιασεων ανθρωπινων δικαιωματων στην Ελλαδα,στο Βερολινο,η στον ΟΗΕ στην Γενευη.Εαν η ΠΓ ειχει αντιρρηση θα το ειχε πει και καλον ειναι να μη ψευδεται ο κυριος Καζακης λεγοντας "ουτε η πολιτικη γραμματεια να εχει εγκρινει την σκοπιμοτητα και την χρησιμοτητα αυτων των ταξειδιων." Τα περισσοτερα εξοδα τα καλυψε εξ'ιδιων και σε ωρισμενα βοηθησαν συναγωνιστες αλλα γι'αυτα θα υπαρξει εξηγηση.

Αυτο που δημιουργει ακομα περισσοτερη θλιψη  ειναι οτι το ΕΠΑΜ δεν θα ηταν σημερα στην κατασταση που ειναι εαν ο ΓΓ δεν ειχε περιπεσει στο ολεθριο σφαλμα της 13ης Ιουνιου,αναγκαζοντας σε παραιτηση ολη την Πολιτικη Γραμματεια,αν και τα πρακτικα αλλα λενε. Και αυτοι που αναγκασθηκαν σε παραιτηση ηταν συναγωνιστες που ειχε επιλεξει προσωπικα ο Κυριος Καζακης και συνεπως φερει ευθυνη για την επιλογη αυτη,ευθυνη που αρνειται να ανγνωρισει.Και ολο αυτο το κακο για να προωθηθει ενα ατομο που θεωρειται προβληματικο και απο τον ΓΓ και απο τον ΟΓ.

Η αποψη του ΓΓ για την διαλυση του ΕΣ ειναι εσφαλμενη .Το καταστατικο δεν προβλεπει διαδικασια διαλυσης  του ΕΣ.Το διαβασε προσεκτικα ο Χρυσανθοπουλος .Εκτος εαν εχει καταργηθει το καταστατικο.

Ο Χρυσανθοπουλος θα συνεχισει να αγωνιζεται για το ΕΠΑΜ με το ιδιο ζηλο που αγωνισθηκε στην αντισταση μεχρι σημερα.Επιφυλασσεται παντως να ασκησει καθε νομιμο δικαιωμα για την χρηση της λεξης κλοπης.
Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΣΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙΚ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σας στελνω συνημμενως το σχετικο σημειωμα για να περιληφθει στα κειμενα του ΕΣΣ που θα εξετασθουν αυριο.Απο το σημειωμα προκυπτει οτι ολες οι δρασεις του επικεφαλης του τομεα ησαν εν γνωσει απο πριν απο την ΠΓ και το ΕΣΣ.Επισης προκυπτει οτι κανενας εκβιασμος δεν εγινε προς κανενα ,απλα τρεις συναγωνιστες απο το εξωτερικο κατεβαλαν ενα συνολικο ποσο 424 ευρω για την χρηματοδοτηση δρασεων που ησαν εν γνωσει της ΠΓ. Τελος ο επικεφαλης του τομεα διεθνων σχεσεων κατεβαλε 150 ευρω  για το ταξειδι του συναγωνιστη Ραγκουση στην Κοπεγχαγη ,συνολικου υψους 270 λιρων και το υπολοιπο συναγωνιστες του ΕΠΑΜ Μπενελουξ. Αλλες εισροες χρηματων για το διαστημα αυτο δεν υπηρξαν.
Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος
Πρεσβης ε.τ
Επικεφαλης του Τομεα των Διεθνων Σχεσεων

Το συνημμένο:
Δρασεις επικεφαλης τομεως Διεθνων σχεσεων Πρεσβεως ε.τ. Λεωνιδα Χρυσανθοπουλο στο εξωτερικο (Σεπτεμβριο 2016-Ιουνιο 2017)

1.Συνεδριο στην Ιταλια των αντι ευρωπαικων κινηματων.15-18 Σεπτεμβριου 2016.Συμμετοχη ΓΓ ΕΠΑΜ. Αεροπορικα εξοδα ΛΧ καλυφθηκαν από τον ιδιο ενώ ξενοδοχειο 120 ευρω καλυφθηκε από ανωνυμο μελος του ΕΠΑΜ στη Ιταλια.
Εκθεση σταλθηκε στις 19 Σεπτεμβριου στο ΕΣΣ και ΠΓ.

2. Συναντηση στο Ολλανδικο ΥΠΕΞ στην Χαγη για παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων στην Ελλαδα λογω μνημονιων.
Στις 20.9 ενημερωθηκε το ΕΣΣ ότι ΛΧ θα συναντουσε αρμοδιους Ολλανδικου ΥΠΕΞ στις 22.9
Στις 22.9 ενημερωθηκε το ΕΣΣ για την συναντηση . Συγχαρητηρια από συναγωνιστες Κυπριωτη,Συμβουλοπουλο,Λετσιο και Χαρταλο.
Εξοδα καλυφθηκαν εξ’ιδιων.

3. Συναντηση στο Βελγικο ΥΠΕΞ  στις Βρυξελλες. 25.10.16.ΕΣΣ και ΠΓ ενημερωθηκε στις 17.10 ότι ΛΧ θα ειχε την συναντηση. Στις 25.10 ΕΣΣ και ΠΓ ενημερωθηκαν για το αποτελεσμα της συναντησης. Εξοδα τραινου ησαν 91.00 που καλυψε ο συναγωνιστης Τσακιρογλου από Φιλλανδια με ποσο 100 ευρω.
Συγχαρητηρια από συναγωνιστες Κυπριωτη,Συμβουλοπουλο και Παπαντωνιου

4.Συναντηση στις Βρυξελλες και ιδρυση Πυρηνα ΕΠΑΜ Μπενελουξ 6.11.17
Εξοδα καλυφθηκαν εξ ιδιων.

5. 2.11.16 ενημερωνεται το ΕΣΣ και η ΠΓ για την  συναντηση που θα εχει ο ΛΧ στο ΥΠΕΞ Λουξεμβουργου στις 18 Νοεμβριου.Στις 18 Νοεμβριου  ενημερωνεται το ΕΣΣ για τα αποτελεσματα της συναντησης του ΛΧ στο ΥΠΕΞ του Λουξεμβουργου. Συγχαρητηρια από Συν.Πιερρουτσακο,Παπαντωνιου και Δραμιτινου. Εξοδα καλυφθηκαν εξ’ιδιων.

6.Στις 15.11.16 ενημερωνεται το ΕΣΣ  ότι στις 28.11.16  ο ΛΧ  θα συναντηθει με τις υπηρεσιες ανθρωπινων δικαιωματων του ΟΗΕ στην Γενευη .Η συναντηση γινεται τελικα τελικα στις 24 και ενημερωνεται αυθημερον το ΕΣΣ και η ΠΓ για τα αποτελεσματα της. Εξοδα εκαλυφθησαν εξ ιδιων. Συγχαρητηρια από τον συναγωνιστη Παπαντωνιου.

7. Βερολινο 3-9 Φεβρουαριου για την συμμετοχη του ΛΧ στο συνεδριο Ελληνων και Γερμανων Συγγραφεων και για διαβημα στο Γερμανικο ΥΠΕΞ στις 8.2.17. Για αποτελεσμα του διαβηματος εμημερώθηκε το ΕΣΣ και ΠΓ αυθημερον. Εξοδα καλύφθηκαν εξ’ιδιων.

8. Παρισι 3-5 Μαρτιου 2017.  Συνεδριο Pardem με συμμετοχη κινηματων από Ιταλια και Ισπανια. Συμμετοχη ΕΠΑΜ με Χριστινα Κομη και ΛΧ. Ενημερωση ΕΣΣ και ΠΓ στις 6.3.17
Εξοδα 75 ευρω το εισιτηριο και25 μετρο καλυφθηκε από εισφορα του συναγωνιστη Λυκακη που κατεβαλλε στον ΛΧ στις 28 φεβρουαριου 200 ευρω.Το υπολοιπο ποσο χρησιμοποιηθηκε για καλυψη δαπανων ταξειδιου αργοτερα.

9. Συμμετοχη ΛΧ με αλλους συναγωνιστες του ΕΠΑΜ Μπενελουξ στην διαδηλωση εξω από την Ελληνικη Πρεσβεια στην Χαγη στις.25.3.17. Εξοδα καλυφθηκαν εξ ιδιων.Ενημερωση ΕΣΣ αυθημερον.

10. Συμμετοχη και ομιλια ΛΧ στο ετησιο συνεδριο της πρωτοβουλιας για μια Ανεξαρτητη Βρετανια στο Λονδινο στις 28-30  Απριλιου.1 Μαιου ενημερωθηκε ΕΣΣ και ΠΓ. Εξοδα καλυφθηκαν από τους διοργανωτες. 40 ευρω χρησιμοποιηθηκαν από 100 υπολοιπα του συναγωνιστη Λυκακη για εξοδα μεταφορας από ξενοδοχειο στο χωρο του συνεδριου και αντιστροφα,ως και για την μεταφορα του ΛΧ από το ξενοδοχειο στον σταθμο λεωφορειων.
1
1.Συμμετοχη και ομιλια ΛΧ στο Λουξεμβουργο στην εκδηλωση που οργανωσε η Επιτροπη Αλληλεγυης Λουξεμβουργου-Ελλαδος.ΕΣΣ και ΠΓ ειχαν ενημερωθει για την εκδηλωση αυτή στις 7/2 κι 22/4 .Το εισιτηριο του λεωφορειου 60 ευρω καλυφθηκε από το ποσο του συναγωνιστη Λουκακη.5/5 ενημερωθηκε το ΕΣΣ και η ΠΓ για την εκδηλωση.
1
2.Συμμετοχη Αντωνη Ραγκουση στο ετησιο Συνεδριο κινηματων εναντιον της ΕΕ στην Κοπεγχαγη,1-2 Σεπτεμβριου.Συνολικα εξοδα 273.50 λιρες .ΛΧ κατεβαλλε 150 ευρω και τα υπολοιπα οι συναγωνιστες του ΕΠΑΜ Μπενελουξ.
Αυτές ηταν οι δρασεις και τα εξοδα του τομεως Διεθνων Σχεσεων από τον Σεπτεμβριο 20016 μεχρι τον Σεπτεμβριο του 2017.

Ο επικεφαλης του Τομεα των Διεθνων Σχεσεων
Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος
Πρεσβης ε.τ.
2.9.17

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΦΙΤΣΩΡΟΥ
Αγαπητοί συναγωνιστές-μέλη του ΕΣΣ
Σε επιστολή του συναγωνιστή Δημήτρη Καζάκη προς το ΕΣΣ, στην οποία κατηγορεί τον σ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ανεφέρθη και το δικό μου όνομα και γι αυτό παίρνω το δικαίωμα και το θάρρος να απευθυνθώ κι εγώ σε σας.
Σ
υγκεκριμένα ο σ. Καζάκης γράφει: «Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εκβιάζει συναγωνιστές - όπως έκανε ο κ. Χρυσανθόπουλος με την Αγγελική Παπαφιτσιώρου - για να χρηματοδοτηθεί από χρήματα που προορίζονταν για το κεντρικό ταμείο του ΕΠΑΜ.»
Δ
εν είναι απόλυτα σαφές αν ο Γ.Γ. εννοεί ότι εκβιάστηκα ή ότι εξεβίασα κι εγώ, αλλά βεβαιώνω και το ΕΣΣ κι εσένα ειδικά, αγαπητέ Δημήτρη, ότι δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο, τουλάχιστον όσον καιρό ήμουν στις Διεθνείς Σχέσεις και είμαι σε θέση να ξέρω.

Όσον αφορά σε οικονομικά θέματα που σχετίζονται με τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ στο εξωτερικό, σας αντιγράφω απάντησή μου σε σχετικά ερωτήματα που μου έθεσε με επιστολή της η σ. Κάλλι Δραμιτίνου (τα ίδια επανέλαβα και στο σ. Δημήτρη Κυπριώτη σε τηλεφωνική μας επικοινωνία):

«Μάλλον δεν θα έχεις πληροφορηθεί ότι από τις 29 Μαΐου παραιτήθηκα από τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων, οπότε δεν είμαι πια υπεύθυνη των Τ.Ο. και μελών εξωτερικού.

Μπορώ όμως να σε πληροφορήσω για το τι γινόταν για όσο διάστημα ήμουν στις Δ.Σ., το οποίο -απ΄όσο είμαι σε θέση να ξέρω- εξακολουθεί να γίνεται.

Όλες οι εισφορές και δωρεές μελών και φίλων γινόντουσαν απευθείας στο Ταμείο του ΕΠΑΜ (στο λογαριασμό της Πειραιώς ή στο pay-pal). Συγκεκριμένα ζητούσα να με ενημερώνουν τα μέλη και οι φίλοι για την αποστολή χρημάτων και ενημέρωνα τον Ταμία, ώστε να επιβεβαιώνει την παραλαβή τους και να πληροφορώ σχετικά τον κάθε φορά αποστολέα ευχαριστώντας τον.

Όσον αφορά συγκεκριμένες ανάγκες:
Κάθε φορά που ο Οργανωτικός Γραμματέας έστελνε μέιλ ζητώντας οικονομική ενίσχυση για συγκεκριμένες ανάγκες του ΕΠΑΜ, προωθούσα το μέιλ του στα μέλη και τους φίλους εξωτερικού και η υπόλοιπη διαδικασία γινόταν ακριβώς όπως παραπάνω.

Οι μόνες περιπτώσεις (2 ,αν θυμάμαι καλά – θα πρέπει να ψάξω τα αρχεία στο μέιλ των Διεθνών Σχέσεων για να απαντήσω με σιγουριά) που δεν εστάλησαν από ΕΠΑΜίτες του εξωτερικού χρήματα απευθείας στο λογαριασμό του ΕΠΑΜ, ήταν για την κάλυψη κάποιων από τα έξοδα του σ. Χρυσανθόπουλου για συμμετοχή του ως εκπροσώπου του ΕΠΑΜ σε συνέδρια κινημάτων, με τα οποία συνεργαζόμαστε. Αυτό έγινε κατόπιν συμφωνίας με τον Ταμία, μια κι αυτός λόγω των capital controls δεν μπορούσε να στείλει χρήματα στον συναγωνιστή, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό. Η περίπτωση που θυμάμαι σίγουρα (μια και την ενημέρωση της Π.Γ. σχετικά την είχα κάνει η ίδια σε συνεδρίασή της τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου του ΄16) ήταν για τη συμμετοχή του σ. Χρυσανθόπουλου σε συνέδριο στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2016, στο οποίο είχαν επίσης συμμετάσχει οι σ. Δημήτρης Καζάκης και Αριστείδης Λαμπρόπουλος.

Οι αποφάσεις για τη συμμετοχή συναγωνιστών σε συνέδρια ή για άλλες δράσεις ήταν φυσικά του Τομέα Διεθνών Σχέσεων σε συμφωνία ή με ενημέρωση της Π.Γ.
Για περισσότερα σε παραπέμπω στον σ. Χρυσανθόπουλο, που –σαν υπεύθυνος του Τομέα Δ.Σ. – είναι ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσει.»

Για διευκρινίσεις ή επιπλέον πληροφορίες είμαι, αγαπητοί συναγωνιστές, στη διάθεσή σας.
Εύχομαι από καρδιάς καλές, αποδοτικές και ενωτικές εργασίες στην προσεχή σας συνεδρίαση. Η Πατρίδα έχει ανάγκη το ΕΠΑΜ ! 

Αγγελική Παπαφιτσώρου
Πρώην μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η κατηγορία του ΓΓ απέναντι στον σ. Χρυσανθόπουλο είναι πολύ σοβαρή. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τις αιτιάσεις- εξηγήσεις του Χρυσανθόπουλου, αλλά πολύ περισσότερο της επιστολής της σ. Παπαφιτσώρου, η κατηγορία πλέον μένει έωλη και παίρνει τον χαρακτήρα απροκάλυπτης συκοφαντίας. Το λέω αυτό γιατί προσωπικά βεβαιώνω όλες τις γνωστοποιήσεις προς το ΕΣΣ και την ΠΓ για τις δράσεις που αναφέρει ο σ. Χρυσανθόπουλος στην 2η επιστολή του, αλλά και γιατί από την παρέμβαση της σ. Παπαφιτσώρου δεν επιβεβαιώνεται από την ίδια την εμπλεκόμενη απόπειρα εκβιασμού από κανένα προς κανένα, ενώ στις επεξηγήσεις της για την πρακτική που ακολουθήθηκε δεν στοιχειοθετείται καμμιά κατηγορία απέναντι στον σ. Χρυσανθόπουλο.
Εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία ο ΓΓ γνωρίζει και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε, όπως ό ίδιος ισχυρίζεται. Καλό θα ήταν να τα προσκομίσει.

Για το θέμα του ΕΣ η πρόταση για διάλυση είναι εντελώς αντικαταστατική. Το ΕΣ προκύπτει από το Συνέδριο και μόνο το Συνέδριο μπορεί να το διαλύσει. Εξ' άλλου η πρόταση για διαγραφή των μελών του ΕΣ συνιστά από μόνη της και οδηγεί σε διάλυση του οργάνου. Δεν χρειαζόταν και η εισήγηση για διάλυση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΘΩΝΑ ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΑ
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,
Το ψέμα πάντα είχε κοντά ποδάρια, ενώ ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!. Αυτά ξεχνούν κάθε φορά οι καθ’ έξιν συκοφάντες.

Έτσι η λάσπη που εδώ και καιρό έβαλαν ορισμένοι στον ανεμιστήρα προσπαθώντας να εξοντώσουν πολιτικά, μα πρωτίστως ηθικά αυτούς που θεώρησαν εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους, τους επιστρέφει, αποκαλύπτοντας την προστυχιά που τους χαρακτηρίζει και τη συμμορίτικη πρακτική που ακολουθούν στη πολιτική δράση τους.

Σε παλιότερο σημείωμα είχα αναφέρει ότι το περίμενα, τουλάχιστον στο πρόσωπό μου -και το υπέστην ως ένα βαθμό- και δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, διότι πέραν του γεγονότος, ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», η λάσπη επιστρέφει πάντα σε αυτόν που την εκτοξεύει, και τον απογυμνώνει από κάθε ηθικό έρεισμα που ενδεχομένως επικαλείται, βυθίζοντάς τον στη μεγαλύτερη ανυποληψία.

Φυσικά και δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι η συκοφαντία θα ήταν το μοναδικό όπλο που θα τους είχε απομείνει. Και ο πανικός βεβαίως, μπροστά στα αποτελέσματα της ηλίθιας πρακτικής τους. Περίμενα, ότι κάποια τσίπα θα τους είχε απομείνει, να τους προστατεύσει από την οριστική κατολίσθηση. 

Όμως είχα λάθος και έκπληκτος πληροφορήθηκα μαζί με όλους χθες, για την υποτιθέμενη κλοπή, ή υπεξαίρεση, ή κατάχρηση χρημάτων του ΕΠΑΜ από τον υπεύθυνο του τομέα διεθνών σχέσεων σ. Λ. Χρυσανθόπουλο, ο οποίος -κατά το μύθο- εξεβίαζε μέλη του ΕΠΑΜ εξωτερικού για να τους αποσπά χρήματα, προκειμένου να υλοποιεί τη δική του πολιτική, η οποία υποτίθεται -πάλι κατά το μύθο- ότι ήταν άγνωστη στο Μέτωπο και δεν ετύγχανε της έγκρισης της Π.Γ.

Φυσικά τα γεγονότα άλλα λένε. Ότι η δράση του Λ.Χ. ήταν σε γνώση της Π.Γ., ετύγχανε της έγκρισής της, μέλη της οποίας εγκωμίαζαν αυτή τη δράση και μάλιστα δημοσίως και από ραδιοφώνου. Φυσικά πάλι, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα, όταν έχει κάποιος να κάνει με ξεδιάντροπους φαφλατάδες, αρπακολλατζήδες και κοινούς -καθ’ έξη- συκοφάντες!

Βεβαίως η απάντηση του Λ.Χ. ήταν άμεση και αποστομωτική, παρουσιάζοντας όλα τα επίμαχα στοιχεία. Το ίδιο και η ηλ. επιστολή - μαρτυρία της -υποτίθεται- εκβιαζόμενης (ή μήπως τάχα κι αυτής εκβιάστριας) σ. Αγγελικής Παπαφιτσιώρου. Μια επιστολή προς το ΕΣΣ που ήδη είχε αποσταλεί από χθες βράδυ, αλλά έπρεπε ο ίδιος ο Λ.Χ. να υπενθυμίσει την ύπαρξή της, για να σπεύσουν οι «αρμόδιοι» να την κοινοποιήσουν αμέσως μετά την κοινοποίηση από τον ίδιο τον Χρυσανθόπουλο, για να αποφύγουν τον περαιτέρω διασυρμό.

Θα βρουν τώρα το κουράγιο να ψελλίσουν έστω ένα συγνώμη προς τον συναγωνιστή; Ή θα προσπαθήσουν να πετάξουν ξανά τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας μεγαλύτερα ψέματα και χρησιμοποιώντας χειρότερες συκοφαντίες;

Είμαι βέβαιος ότι θα επιλέξουν το δεύτερο -κάτι εξ άλλου θα σκαρφιστεί το άρρωστο μυαλό τους, για να υποβαθμίσουν το θέμα, προβάλλοντας άλλα-, όχι μόνο διότι «δεν φορούν παντελόνια» -κατά την προσφιλή τους έκφραση-, αλλά διότι αν επιλέξουν να πάρουν πίσω τη συκοφαντία, τότε θα είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν δημόσια συγνώμη απ’ όλους αυτούς που συστηματικά διέβαλαν και κατασυκοφάντησαν, υποβάλλοντας σε μια χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία, όλον αυτό τον καιρό, ολόκληρο το μέτωπο, και να παραιτηθούν! Τουλάχιστον ως προχειρολόγοι, ανεπαρκείς να εμπνεύσουν και να διαφυλάξουν την ενότητα του μετώπου, και εν τέλει διαχειριστικά ανίκανοι.

Θα μπορούσε κανείς να τους θεωρήσει τελικά αξιολύπητους. Όχι δεν είναι! Είναι «για τις κλωτσιές»! Αξιολύπητοι θα είμαστε όλοι εμείς! Που έχοντας δώσει αμέριστη εμπιστοσύνη, έχοντας πιστέψει και προσφέρει ένα ολόκληρο κομμάτι του εαυτού μας, την ίδια τη ψυχή μας, στην υπόθεση της εθνικοαπελευθερωτικής προσπάθειας. Έχοντας ανεχθεί και κάνει τα «στραβά» μάτια και σε λάθη και σε αδυναμίες, ακόμα και σε ανοίκειες συμπεριφορές, εμπιστευόμενοι γι’ αυτόν τον υπέρτατο σκοπό τη φερόμενη ως ηγεσία, αρνηθούμε να δούμε, ακόμα και τώρα, την πραγματικότητα κατάματα. Και να επιτρέψουμε έτσι, σε μια ολιγομελή «παρέα» τυχοδιωκτών, όπως καθημερινά αποδεικνύεται ότι είναι, να συνεχίσει, σφετεριζόμενη την εμπιστοσύνη που της χορηγήθηκε μέχρι τώρα άπλετη, να βυσσοδομεί στο παρασκήνιο σε βάρος όλων μας, μα κυρίως σε βάρος του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα. 
Συναγωνιστικά,
Όθωνας Κουμαρέλλας

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ (2-9-2017)
Εδώ ο Καζάκης ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό σε ύβρεις, συκοφαντίες και αντιστροφή της αλήθειας. Κρατηθείτε:

Έχει πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώνει κανείς έστω και εκ των υστέρων τι κανάγιες του κοινού ποινικού δικαίου υπάρχουν στο ΕΠΑΜ. Ο κ. πρέσβης επιμένει να "ερμηνεύει" το καταστατικό κατά το δοκούν. Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι η "ερμηνεία" του είναι αλά καρτ. Πρώτο, με βάση ποιο καταστατικό μπορεί να αιτηθεί κανείς την καθαίρεση της Πολιτικής Γραμματείας όταν ο Γενικός Γραμματέας της δίνει μάχη ζωής ή θανάτου; Πόσο αναξιοπρεπής και ανέντιμος πρέπει να είναι κανείς ώστε να ζητά την αποπομπή μου όταν εγώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο; Αλήθεια, αυτό προβλέπεται από το καταστατικό; Προφανώς προβλέπεται από το καταστατικό που υπηρετούν κανάγιες. Κι αυτοί οι κανάγιες την ίδια ώρα που αιτούνταν τον "αποκεφαλισμό" του ΕΠΑΜ και την αποπομπή μου μαζί με τους συντρόφους της Πολιτικής Γραμματείας, έκαναν επίσκεψη ενδιαφέροντος στο νοσοκομείο και ρωτούσαν με αγωνία πότε θα μπορέσω να βγω, πότε θα ξανασταθώ στα πόδια μου. Ήθελαν βλέπετε να ξέρουν πόσο καιρό έχουν για να αποτελειώσουν τη βρομοδουλειά τους. Ειλικρινά, οι πιο ορκισμένοι εχθροί μου στάθηκαν με περισσότερο σεβασμό απέναντί μου από τους κανάγιες, που τολμούν να μας εγκαλούν κιόλας.
Δεύτερο, έχει πολύ ενδιαφέρον να με θεωρεί λάθος ο κ. πρέσβης, όταν εγώ είμαι αυτός που συνέταξα το καταστατικό. Βεβαίως, καλή τη πίστη επέτρεψα σε Λυμπερόμπουλους και Ιεροδιάκονους να το σκαρτέψουν σε κάποιες πλευρές, αλλά όχι τόσο πολύ και μάλιστα σ' ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Κάνω λάθος εγώ που συνέταξα το καταστατικό και όχι ο κ. πρέσβης που δεν είχε ποτέ του καμιά σχέση με το όλο θέμα. Είναι ένα ακόμη από τα εκπληκτικά που μαθαίνω!
Τρίτο, όποιος ισχυρίζεται ότι δεν έγινε κατάχρηση στα χρήματα του ταμείου του εξωτερικού, τότε καλά θα κάνει να μας φέρει αναλυτικά τα ποσά, πότε παραδόθηκαν στον κεντρικό ταμεία, πού είναι εγγραφές που έγιναν ώστε να υπάρχει απολογισμός, πότε εισήχθησαν σε ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Γραμματείας ώστε να εγκριθεί η δαπάνη τους. Όποιος δεν παρουσιάσει τα στοιχεία αυτά, τότε είναι συνένοχος και θα δώσει λόγο όχι μόνο στο ΕΠΑΜ. Η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε μόνο μία δαπάνη. Κι αυτή είναι η συμμετοχή του κ. Χρυσανθόπουλου στη συνάντηση του Τσιατσιάνο Τέρμε το Νοέμβριο του 2016. Δόθηκε εντολή στον κεντρικό ταμεία και καλύφθηκαν οι δαπάνες. Πότε και πού συζητήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία οι δαπάνες για τα υπόλοιπα ταξίδια του κ. Χρυσανθόπουλου; Φέρτε τα παραστατικά. Ο λόγος της ανύπαρκτης τιμής ανάξιων, ανέντιμων και ανίκανων δεν πιάνει.
Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μόνο με ένα τρόπο. Ή θα εμφανιστούν τα αποδεικτικά ότι τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του ΕΠΑΜ και ο κεντρικός ταμείας πήρε εντολή από την Πολιτική Γραμματεία να τα διαθέσει για τα ταξίδια του κ. Χρυσανθόπουλου. Ή η σκυλοπαρέα που ισχυρίζεται ότι είχε γνώση και ενέκρινε τις δαπάνες θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα επιστρέψει τα χρήματα μέχρι τελευταίου ευρώ. Αν νομίζουν ότι μια χούφτα κανάγιες θα παίζουν με το όνομά μου και ότι θα τους επιτρέψουν να αμαυρώσουν τόσο το δικό μου όνομα, όσο και του ΕΠΑΜ, τότε αυταπατώνται. Και να είστε σίγουροι ότι είμαι διατεθειμένος να φτάσω στα άκρα. Το δικό μου όνομα ξέρει ο κόσμος που έβαλε το χέρι στην τσέπη. Στο δικό μου κάλεσμα ανταποκρίθηκε. Τους κανάγιες δεν τους ξέρει και στο κάλεσμά τους δεν θα διέθετε ούτε πορδή.
Φυσικά όποιος πιστεύει ότι θα επιτρέψω σε κανάγιες να παραμείνουν στο όργανο και στο ΕΠΑΜ, τότε είναι μακρυά νυχτωμένος. Όπως είναι μακριά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι θα φύγει από το ΕΠΑΜ με αλώβητος, όταν ομολογεί ότι συμμετείχε στη διασπάθιση των χρημάτων. Να είστε σίγουροι ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα.
Θα τα πούμε κατά πρόσωπο αύριο. Κι όποιος νομίζει ότι έχει παντελόνια να με αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο, ας έρθει αύριο.
Δημήτρης Καζάκης

Φυσικά την επαύριο, μετά μια μακροσκελή ομιλία «αυτολιβανίσματος» και επανάληψης των αστήρικτων καταγγελιών του, προσθέτοντας κι άλλα ψευδή στοιχεία αναφερόμενος σε ανύπαρκτα υπέρογκα ποσά που δήθεν δόθηκαν στον πρέσβη για το ΕΠΑΜ, αποχώρησε -μαζί με τα παντελόνια του-, αρνούμενος να ακούσει τον παραμικρό αντίλογο και την κατάρριψη των ασύστολων συκοφαντιών του από τον Λ. Χρυσανθόπουλο.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Λ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017
Στάλθηκε: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 9:41 πμ
Προς: epam-ess@googlegroups.com
Θέμα: Παρεμβαση ΓΓ στο ΕΣΣ

Κατα χθεσινη του παρεμβαση στο ΕΣΣ,ΓΓ αναφερομενος σε δηθεν ατασθαλιες που εχουν γινει ανεφερε ποσα των 2000 λιρων και αλλων χιλιαδων δολλαριων αυστραλιας που εχουν καταχρασθει. Για να μπορεσω να βοηθησω τον ΓΓ να λυσει το θεμα που τον απασχολει, θα ηθελα αποδεικτικα στοιχεια των καταγγελιων (παραστασεις τραπεζων, κινησεις λογαριασμων) ως και τα ονοματα των οσων προεβησαν στις καταγγελιες.
Ο Επικεφαλης του Τομεως των Διεθνων Σχεσεων
Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος
Πρεσβη ε.τ

Περιττό να αναφερθεί, ότι τα στοιχεία αυτά που ζήτησε ο πρέσβης, και που θα αποδείκνυαν τυχόν ατασθαλία από την πλευρά του, ουδέποτε παρουσιάστηκαν. Αντ’ αυτού, συγκροτήθηκε επιτροπή «ξεπλύματος» της συκοφαντίας, που προσπάθησε να βρει κάτι μεμπτό σε βάρος του Χρυσανθόπουλου και δεν τα κατάφερε.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (7/10/2017)
ΠΡΟΣ ΤΙΣ Τ.Ο. ΕΠΑΜ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αγαπητοί συναγωνιστές,
Με την απόφαση της Π.Γ. της 23/09/2917 συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους συναγωνιστές Ελπίδα Λέκκα, Παναγιώτη Καλογήρου και Γιάννη Γκινοσάτη, για να εξετάσει το ζήτημα που έθεσε ο ΓΓ του ΕΠΑΜ σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων μελών πυρήνων εξωτερικού από τον τ. επικεφαλής της διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και π. μέλος του ΕΠΑΜ κ. Λ. Χρυσανθόπουλο, και να προβεί στη σύνταξη σχετικού πορίσματος.
Για το λόγο στο πλαίσιο της συλλογής των στοιχείων για την εξέταση της υπόθεσης, σας ζητούμε να μας αποστείλετε μέχρι την Τρίτη 11/10/2017 τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των Τ.Ο. Εξωτερικού, που αφορούν το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο του 2016 μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017.
Αθήνα, 07/09/2017
Τα μέλη της Επιτροπής
-------------------------

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Στην μακροσκελή επιστολή - απάντηση, μεταξύ άλλων αναφέρονται σχετικά με το επίμαχο θέμα:
«…Οι Τ.Ο. Benelux και Εξωτερικού δεν διαθέτουν Ταμία (ούτε ταμείο βέβαια και επομένως ούτε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία). Τα μέλη και οι φίλοι των δύο αυτών Τ.Ο., καθώς και πολλά άτομα που ζουν σε διάφορες χώρες και έχουν εγγραφεί ως φίλοι του ΕΠΑΜ  και τα οποία επικοινωνούν με τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων, αποστέλλουν χρήματα απευθείας στον λογαριασμό του ΕΠΑΜ στην Τράπεζα Πειραιώς ή στο paypal.
Έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ στο εξωτερικό που επικοινωνούν μαζί μας να πληροφορούν τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων κάθε φορά που αποστέλλουν χρήματα στο ταμείο του ΕΠΑΜ και, όποτε το κάνουν, ενημερώνεται ο Ταμίας για να επιβεβαιώσει ότι τα αντίστοιχα ποσά παρελήφθησαν, ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι αποστολείς και να τους απευθυνθούν ευχαριστίες. Δεν είμαι βέβαια σε θέση να γνωρίζω αν το κάνουν πάντα».

«Ο τ. επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ  σ. Λ. Χρυσανθόπουλος δεν ήταν σε θέση να διαχειρίζεται χρήματα των μελών των Τ.Ο. Benelux και Εξωτερικού, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχα ταμεία»…..

«….Τέλος, όπως γνωρίζω, οι Τ.Ο. είναι υποχρεωμένες να αποστέλλουν στο ταμείο του ΕΠΑΜ δύο ευρώ ανά μήνα και ανά άτομο και τίποτα πέραν αυτού. Κάποιοι πυρήνες συγκεντρώνουν ποσά πολύ μεγαλύτερα και τα χρησιμοποιούν όπως κρίνουν τα μέλη τους. Κάποτε στέλνουν επιπλέον ποσά στο ταμείο του ΕΠΑΜ, άλλοτε τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν άλλες ανάγκες (π.χ. διατήρηση γραφείων, μεταφορικά και άλλα έξοδα για συναγωνιστές που τους επισκέπτονται από Αθήνα για διαλέξεις, ενοικιάσεις αιθουσών, φωτοτυπίες, δημοσιεύσεις κ.λπ.). Γι αυτά τα ποσά και τον τρόπο διάθεσής τους ούτε ερωτώνται, ούτε υποχρεούνται να αποδώσουν λογαριασμό.

Θεωρώ λοιπόν παράξενο να ζητούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία από Τ.Ο, των οποίων τα μέλη αποστέλλουν στο ταμείο του ΕΠΑΜ ποσά απείρως μεγαλύτερα των 2 ευρώ ανά μέλος και ανά μήνα».

Λουξεμβούργο, 9/10/2017           Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου           
                Μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων        
                Συντονιστής της Τ.Ο. Benelux

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΞΕΠΛΥΘΕΙ» Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΖΑΚΗ

«….Από τα στοιχεία που τέθηκαν υπ΄ όψιν της Επιτροπής δεν προκύπτει καμία ένδειξη ή υπόνοια ότι το εν λόγω ποσό δεν διατέθηκε για δράσεις που αφορούσαν το ΕΠΑΜ, η κατ΄ αυτόν τον τρόπο όμως διαχείριση των χρημάτων που ανήκαν στο ΕΠΑΜ, δηλαδή η διαχείριση χρημάτων χωρίς τη γνώση και την έγκριση της ΠΓ, θα μπορούσε εξ αντικειμένου να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην, εκ του Καταστατικού του επιτασσόμενη, διαφανή οικονομική λειτουργία του ΕΠΑΜ και να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και συντροφικότητας μεταξύ των μελών του, συγχρόνως δε να εκθέσει τη δημόσια εικόνα του ΕΠΑΜ, συνέπειες που σε καμία περίπτωση βέβαια δεν επιδίωκε ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος κατά την κρίση μας….».

Κατάρρευση, λοιπόν, της συκοφαντίας και με την επισημότητα του πορίσματος της επιτροπής διερεύνησης.

Κατά τα άλλα τόσο ο Λ. Χρυσανθόπουλος, όσο και όλοι όσοι αντέδρασαν παρέμειναν «κανάγιες», «καταχραστές», «κουνελοπαρέα», «προδότες» και ό,τι άλλο συνέχισε να τους προσάπτει ο «Πρόεδρος» από του βήματος του συνεδρίου, με τραμπούκικο αποκλεισμό της παρουσίας των τελευταίων, για να έχουν στοιχειώδη δυνατότητα να απαντήσουν.

Αυτά προς το παρόν. Έπεται η συνέχεια….


2 σχόλια:

  1. δηλ. απο οτι καταλαβαινω καλο ηταν το ονειρο οσο κρατησε, τωρα παμε για αλλα
    ποια αλλα δηλ. αμα και ο Καζακης με το ΕΠΑΜ ξεφτιλιστικανε δεν εχει τιποτε αλλο.... απλα ο καθεις για τον εαυτο του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anonymous τα είπες όλα. Τελικά δεν υπάρχει κανένας τέλειος. Θα συνεχίσω να ακόυω τον Δημήτρη αλλά μόνο για θεωρητικούς λόγους. Για αναλύσεις οικονομικού, πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου είναι καλός. Αλλά στις εκλογές θα πάρει τα α....ια μου. Κρίμα και μόνο που το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή